Middeling

Eenvoudig belasting terugvragen van de belastingdienst

Makkelijk berekenen

Door middeling ook belasting terugkrijgen van de Belastingdienst! Via de rekentool kun je gelijk gratis berekenen hoeveel belasting je terug kunt krijgen van de Belastingdienst. Vul bij minimaal drie aaneengesloten jaren je inkomen uit werk en woning in. Welk inkomen je moet invullen zie je op de achterzijde van je definitieve aangifte.

Definitieve aanslag 2012

Hoeveel krijgt u terug?

Vul bij drie aaneengesloten jaren uw inkomen uit werk en woning in (zie de achterkant van uw definitieve aanslag).

0

Voorbeeld: Paul is in 2009 afgestudeerd, hij heeft in dit jaar naast zijn studie € 5.000 verdiend met een bijbaantje. In 2010 is hij begonnen met werken en had hij € 27.000 aan inkomen. In 2011 heeft Paul € 31.000 aan inkomen. Door middeling kan Paul € 542,00 belasting terugkrijgen van de Belastingdienst.

Middeling

Middeling is een regeling van de Belastingdienst om mensen die een wisselend inkomen hebben en daardoor meer belasting moeten betalen tegemoet te komen. Bij de Belastingdienst is het niet mogelijk om te berekenen hoeveel je terug kan krijgen. Je moet een middelingsverzoek per post naar het juiste kantoor van de Belastingdienst sturen om teveel betaalde belasting terug te krijgen. Bij het middelingsverzoek moet een berekening worden gevoegd. Met name de berekening is lastig. Daarom kun je via onze gratis en online berekenen of je belasting van de Belastingdienst terug kunt krijgen en kun je vervolgens het middelingsverzoek met berekening aan laten maken. Zo kun je eenvoudig gebruik maken van middeling en kun je eenvoudig belasting terugkrijgen van de Belastingdienst.

Check de voorwaarden en vraag vandaag nog teveel betaalde belasting terug van de Belastingdienst!

 • Geldig voor het inkomen uit werk en woning (box 1)
 • Over een periode van drie aaneengesloten kalenderjaren
 • De aanslagen over deze jaren moeten definitief zijn
 • Over deze jaren moet je belastingplichtig in Nederland zijn (hier voldoe je onder andere aan als je in Nederland woont)
 • Geen van deze jaren is eerder gebruikt voor middeling
 • Het laatst gebruikte kalenderjaar voor middeling mag niet ouder zijn dan 36 maanden nadat de aanslag van dat jaar onherroepelijk vaststaat. Een aanslag is onherroepelijk als de termijn van zes weken voor bezwaar, beroep, hoger beroep of cassatie is verstreken

Veelgestelde vragen

Ik heb in één van de jaren geen belastingaangifte gedaan, kan ik gebruik maken van de middelingsregeling?

Ja, hiervoor moet je wel eerst het belastbaar inkomen uit werk en woning (box 1) bepalen en invullen bij het jaartal. Had je in het betreffende jaar geen eigen woning dan staat het belastbaar inkomen op je jaaropgave(n).

In één van de jaren ben ik getrouwd, kan ik gebruik maken van de middelingsregeling?

Wanneer je in alle, of in één van de jaren getrouwd was kun je wel gebruik maken van middeling. Je ziet op je gezamenlijke definitieve aanslag voor ieder apart het inkomen. Je kunt beide je eigen middelingsverzoek doen. Hiervoor gebruik je alleen je eigen inkomen.

Kan je de middelingsregeling ook gebruiken wanneer je ouder bent dan 65?

Je kunt ook gebruik maken van de middelingsregeling als je in één of alle jaren 65 of ouder bent. Hiervoor gelden echter wel andere voorwaarden en een aangepaste berekening. Wil je weten of je belasting terug kunt krijgen? Geef je gegevens aan ons door en wij doen de berekening voor je.

Ik heb in één van de jaren geen inkomen gehad, wat moet ik invullen?

Als je in één van de jaren geen of negatief inkomen hebt gehad, omdat je bijvoorbeeld studeerde of verlies hebt geleden kun je bij dat jaar 0 invullen.

Ik had in één of meerdere jaren huurtoeslag, zorgtoeslag of een andere toeslag. Heeft de middelingsregeling hier invloed op?

Middeling is niet van invloed op de ontvangen toeslagen. Het is dus niet zo dat de reeds ontvangen toeslagen in die jaren worden aangepast en dat je een deel van de toeslagen weer moet terugbetalen.

In de volgende situaties kun je belasting terugkrijgen d.m.v. middeling

 • Waneer je in de afgelopen jaren ben gestart met werken

 • Wanneer je gestopt met werken of ontslagen

 • Wanneer je een ontslagvergoeding hebt ontvangen

 • Wanneer je minder bent gaan werken

 • Waneer je onbetaald verlof hebt opgenomen

 • Wanneer je freelancer of ondernemer bent

 • Referentie-foto

  Helemaal super, 1100 euries bijgeschreven! Lekker werkend systeem hebben jullie!

  H. Kuiper

 • referentie-Sopamena
  De beslissing is positief en het bedrag heb ik reeds ontvangen. Dank u nogmaals in deze. Ik zal zeer zeker gebruik maken van uw diensten en familieleden/vrienden op uw diensten attenderen.
  J. Sopamena

 • referentie-g-van-bruggen

  Alles ging goed, geld is ook al binnen. Bedankt voor de makkelijke manier om het aan te melden.

  G. van Bruggen

 • Referentie foto

  Dank voor jullie hulp. Ik heb een positieve beslissing ontvangen.

  G. Foe

 • Referentie mevrouw Ruiter

  Hartelijk dank voor jullie service. De Belastingdienst heeft inderdaad een positieve beslissing genomen. En ik stel iedereen in mijn omgeving van deze mogelijkheid op de hoogte 🙂 Nogmaals dank!

  I. Ruiter

Nederlands