Website disclaimer

Een website disclaimer zorgt ervoor dat je niet aansprakelijk bent voor de (foutieve) informatie op je website. Daarnaast wordt door gebruik van de disclaimer je aansprakelijkheid uitgesloten voor verwijzingen naar andere websites of bronnen. Tevens worden je intellectuele eigendomsrechten beter beschermt. Bezoekers worden er bijvoorbeeld op gewezen dat zij niet zomaar teksten mogen kopiëren of ideeën mogen gebruiken.

Website disclaimer nodig? Neem contact met ons op!

Waarom moet je een website disclaimer op je website gebruiken?

Voorbeeld 1: Je hebt een typefout gemaakt en het aangeboden product per ongeluk voor € 100,00 op je website gezet in plaats van € 1000,00. Gelukkig zorgt de disclaimer ervoor dat je de onjuiste prijs niet hoeft te hanteren.

Voorbeeld 2: Je hebt op je website een link geplaatst naar een andere website en achteraf blijkt dat die website gebruikt wordt om mensen op te lichten. Je disclaimer zorgt ervoor vervolgens voor dat je niet aansprakelijk bent voor de verwijzing.

Waar moet je de website disclaimer plaatsen?

Een website disclaimer wordt meestal rechtsonder op de website geplaatst onder het kopje ‘disclaimer’. Bezoekers van je website zullen in de meeste gevallen de disclaimer niet doorlezen voordat zij gebruik maken van de website. Iedere bezoeker die op de website komt verklaart automatisch door het gebruik van de website dat hij akkoord gaat met de voorwaarden die in de disclaimer staan. De voorwaarden zijn zo opgesteld dat je de website veilig kunt gebruiken.

Niet alleen een veiliger gebruik van je website, maar ook een professionele uitstraling!

Na bestelling krijg je de disclaimer direct op je mail en kun je deze vervolgens gelijk gebruiken op je website.

Let op: het auteursrecht is ook van toepassing op een website disclaimer. Gebruik dus niet zonder toestemming een disclaimer van een ander. Daarnaast weet je bij het kopiëren niet of de website disclaimer is opgesteld door dè specialist. Ook op onze website disclaimer rust het auteursrecht.